Veel ondernemers denken dat hun product zó goed is, dat het zichzelf verkoopt, daar gaat het vaak mis. Ieder bedrijf heeft marketing nodig, maar hoe ga je dit aanpakken? Het begint bij je eigen netwerk. Het is gratis mond-tot-mond reclame en dat kan je in het begin al veel opleveren.
Als je meer uit je bedrijf wilt halen en een grote klantenkring wilt opbouwen, dan is goede marketing van cruciaal belang.

Wat is marketing precies?
Marketing, ook wel vermarkten, is alles wat je doet om de verkoop van je producten of diensten te bevorderen. Ook wel een bekende term is het inspelen op de behoefte van jouw doelgroep.

4 tips voor een goede start
Voordat je gaat investeren in marketing is het handig om de volgende vragen te kunnen beantwoorden. Zo voorkom je dat je je op verkeerde aspecten gaat richten en hierdoor geld gaat verliezen of mislopen.

Tip 1: Bepaal je doelgroep
Breng in kaart wie je doelgroep is. Hoe meer je over je doelgroep te weten komt, hoe efficiënter je de marketing kunt inzetten. Beantwoord vragen als: zijn de afnemers voornamelijk mannen of vrouwen? Wat is hun leeftijd? Waar wonen ze en wat doen ze? etc. Op deze manier leer je je doelgroep beter kennen.

Tip 2: Bedenk waarin jij je wilt onderscheiden?
Bedenkt wat je USP (Unique Selling Point) is. Dit is jouw belangrijkste argument waarom jij je kunt onderscheiden van andere aanbieders. Het is de reden waarom jij een probleem oplost voor jouw doelgroep.

Tip 3: analyseer jouw concurrenten
In iedere branche heb je concurrenten. Een consument kan dus net zo goed voor jou kiezen als voor je concurrent, en dit is juist wat je wil voorkomen. Jij kunt met de marketing nou juist het verschil maken. Bekijk wat de concurrenten doen aan marketing, waar focussen zij zich op, welke prijs hanteren ze, hoe gaan ze te werk, wat zijn de trends en ontwikkelingen in de branche? Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen voor een goede start. Heb je geen idee hoe je moet beginnen, zeer begrijpelijk, vraag hulp bij marketingspecialisten.

Tip 4: Welke boodschap ga je overbrengen?
Als je duidelijk in kaart heb gebracht wie je doelgroep is en wie je concurrenten zijn, bedenk dan eens welke boodschap je gaat overbrengen naar je doelgroep. Wat wil je uitstralen? Vertaal je USP naar de behoefte van je doelgroep en stem je marketing hierop af.

Heb je hulp nodig of wil je SEO uitbesteden? Wij, Shadow Internet Solutions kunnen onderzoek voor je doen en een adviesrapport voor je opstellen. Aan de hand van die bevindingen doen we je een op maat gemaakt voorstel. Veel succes met de opzet van jouw marketing. Bespaar tijd, je kunt aan ons de SEO uitbesteden!

Related Post

Leave a Comment