De release van Magento 2 vond plaats op 16 november 2016. Echter bleef het verdacht rustig met het aantal migraties. De reden hiervan bleek veelal dat enerzijds Magento gebruikers een volledig nieuwe webshop moeten laten ontwikkelen. Anderzijds bleken de ‘kinderziektes’ bij Magento 2 nog een probleem. Nu Magento 2 goed is doorontwikkeld beginnen er zo langzamerhand toch steeds meer gebruikers over te stappen. Uiteindelijk moet dit wel omdat de ondersteuning voor Magento 1 zal stoppen aan het eind van dit jaar.

Voordelen migratie naar Magento 2 Voor beheerder is er nagenoeg niet zoveel veranderd. De beheerdersmogelijkheden zijn bijna hetzelfde gebleven. Echter is nu zowel de back-end als de front-end responsive. Voor beheerders wordt het hierdoor makkelijker om de webshop te beheren op ieder gewenst apparaat. Dit resulteert zich uiteindelijk in een omzetstijging. De reden hiervan is dat de gebruikerservaring zeer veel verbeterd zal worden en klanten langer op de webshop zullen blijven. Daarnaast is het ook goed voor de vindbaarheid in Google. Google ‘straft’ namelijk webshops af die niet responsive zijn.

De algehele snelheid van een Magento 2 webshop is ook enorm toegenomen. Er wordt gebruik gemaakt van one-step check out. Dit alles is om de gebruikerservaring van de klant te verbeteren en hierdoor meer conversies te behalen met je Magento webshop.

Het laatste, zeer belangrijke, voordeel is de ondersteuning op het gebied van SEO. De SEO van een Magento 2 webshop wordt vele malen beter ondersteund dan die van een Magento 1 webshop. Hierdoor heb je een betere vindbaarheid in Google en zul je meer traffic naar je webshop hebben. Een groot voordeel voor iedere webshop ondernemer.

Er zitten enorm veel voordelen aan de migratie naar Magento 2. Niets doen is niet lang meer een optie dus denk goed na over de vervolgstappen en wat je ermee kunt bereiken. Magento 2 is zeer uitgebreid en hier zul je als webshop ondernemer veel voordeel van kunnen hebben. Magento webshop laten maken door echte Magento specialisten kan bij Shadow Internet Solutions.

Related Post

Leave a Comment