E-commerce trends, het veranderd ieder jaar. In dit artikel lees je alles over de trends van 2017. Het is geen verrassing dat steeds meer klanten online shoppen. Het is gemakkelijk, snel en je hoeft de deur niet uit. Ruim zeventig procent van de Nederlandse consumenten shopte in 2015 online. De e-commerce staat dan ook een veelbelovende toekomst te wachten. Ieder jaar is het weer anders, maar met deze grote opkomst van e-commerce kunnen we niet meer om de e-commerce trends heen.

Een belangrijk voordeel om te weten is dat een Nederlander gemiddeld tussen de 100 en 500 euro uitgeven per shopsessie. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer en meer webshops bij kwamen, en nog steeds komen. Het ging om 15.000 webshops in 2010 naar 32.000 webshops in 2015. Een enorme groei kunnen we wel concluderen.

Consumenten worden door het enorme aanbod ook de bepalende factor. Ze stellen steeds meer eisen zoals de mogelijkheid om 24/7 online te zijn en te shoppen. Een mobiele site is een vereiste. De meeste kanten doen onderzoek via mobiel, wanneer je geen mobiele website heb is het slecht leesbaas en slecht te navigeren, hierdoor zullen klanten weer vertrekken. is vereist en uiteraard, vandaag besteld vandaag in huis.

7 belangrijkste e-commerce trends
E-commerce trend 1: E-commerce trend fast shopping. Om de webshop draaiende te houden moet je aan deze standaard kunnen handhaven. In 2017 kent de service van een webshop geen grenzen. De reden is simpel, klanten hebben keuze genoeg. Op 14 december 2016 werd door Amazon het eerste pakketje met een drone bezorgd. Door middel van deze bezorgservice kunnen de pakketjes nog veel sneller bezorgd worden. Zoals bij iedereen wel bekend is een lange levertijd altijd een obstakel geweest voor de consument.

E-commerce trend 2: Een volgende trend is een zeer makkelijk retour proces. Klanten vinden het erg vervelend wanneer er een lastig retour proces is. Ze willen het product toch eerst bekijken en aanraken. Er zijn allerlei mogelijkheden om het retour proces te automatiseren. Iets om zeker over na te denken!

E-commerce trend 3: Facebook 360°-video en live video-ads
Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van Facebook advertising, en dan voornamelijk video’s. Het wordt actief opgepikt door de klanten. Bedrijven kunnen gemakkelijk content delen en interactie scheppen met het publiek. Een steeds meer gebruikte, effectieve manier!

E-commerce trend 4: Webdesign wordt ingericht op mobiel
Dat steeds meer mensen online gaan shoppen is voor niemand nieuw. Mobiel shoppen zal elk jaar blijven groeien en zal in de toekomst zelfs de overhand krijgen ten opzichte van shoppen via desktop. Richt je met je e-commerce ook op een website waar je met een mobiel gemakkelijk kunt bestellen.

E-commerce trend 5: Gebruik van webshop software neemt toe
Door digitalisering van de omgeving is de keuze om een webshop te beginnen steeds meer onder de aandacht bij de ondernemers. Dit is logisch omdat steeds meer consumenten zich online oriënteren.

E-commerce trend 6: AR (augmented reality)
Door gebruik te maken van 260° foto’s en video’s kan een omgeving heel realistisch worden weergegeven. Klanten kunnen zich beter inleven in de situatie en zijn eerder geneigd te kopen.

E-commerce trend 7: Omnichannel wordt de standaard
Er zijn tegenwoordig steeds meer kanalen om klanten te bereiken. De kanalen moeten dus goed op elkaar zijn afgestemd. Het is van belang om ervoor te zorgen dat alle betrokken kanalen in elkaar over lopen, dit doe je door een goede omnichannel-strategie te bedenken. Stem de kanalen goed op elkaar af!

Dit zijn de belangrijkste e-commerce trends voor 2017. Wilt u een stapje voor hebben op uw concurrent. Lees hier alles over de Magento Webshop. Wij adviseren om je zeker te verdiepen en te proberen optimaal gebruik te maken van de e-commerce trends.

Related Post

Leave a Comment