Hoger in Google komen is vandaag de dag een echte business. Het aantal online marketing bureaus gaat gestaag omhoog en website worden steeds professioneler. Maar hoe zorgt u voor een goede ‘exposure’ op het web?

In deze tekst zullen we het hebben over twee manieren van internet marketing: zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO). Met beide manieren komt u hoger in Google, maar welke is beter voor u?

Hoger in Google komen: zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie

Er zijn genoeg manieren om hoger in Google te komen. Zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn twee veelgebruikte manieren om bovenaan de zoekmachine terecht te komen. Beide maken gebruik van inspelen op het algoritme van de zoekmachines, maar verschillen in de tijdsduur en opzet van de online marketing campagnes. Er kan ook worden gekozen van een combinatie om de beoogde online vindbaarheid te bereiken. We zullen nu verder ingaan op deze twee manieren van hoger komen in Google.

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren is een methode van hoger in Google komen die vanuit Google zelf komt. Het bedrijf heeft een online platform gemaakt voor bedrijven om, tegen betaling, reclame te mogen maken in hun zoekmachine.

Zoekmachine adverteren is zeer gebruikersvriendelijk en u kunt binnen enkele minuten beginnen met een eigen account. Het grote voordeel van deze manier van online marketing is dat u meteen resultaat heeft. U wordt in het zogenoemde advertentiegedeelte gezet, bovenaan de zoekmachine. Het nadeel van deze manier van hoger in Google komen is dat u betaalt per klik op uw link.

Zoekmachine optimalisatie

In tegenstelling met SEA is hoger komen in Google aan de hand van zoekmachine optimalisatie (SEO) geschikt voor bedrijven met een kleiner startbudget. De duur van een gemiddelde zoekmachine optimalisatie campagne ligt tussen een half jaar en een jaar.

Online marketing bedrijven maken gebruik van Google’s zoekmachine algoritme, maar zijn niet per se geaffilieerd met het bedrijf. De behaalde posities komen bovenaan de organische zoekresultaten te staan indien succesvol, maar onder de advertenties.

Wilt u professioneel advies welke vorm van online marketing het beste voor uw bedrijf is om het internet mee te veroveren? Schakel dan een bureau in voor consultancy over het hoger komen in Google en andere zoekmachines.

Related Post

Leave a Comment