Maatwerk software is een lastige optie voor veel bedrijven. Simpelweg omdat het (eventueel) risico met zich mee brengt en omdat het niet tastbaar is. Er spelen meer onverzekerden mee bij softwareontwikkeling.

Risico’s:
– Hoe weet ik dat er wordt voldaan aan mijn verwachtingen?
– Binnen welke termijn kan de software worden verwacht?
– Wat als er een fout in het systeem zit?
– Hoe kan ik de status van het proces volgen?

Kort samengevat is het ‘probleem’ voor bedrijven dat ze niet de volledige controle hebben over wat er wordt ontwikkeld. Nou dat klopt enigszins, echter heb je na de oplevering de volledige controle over de business en kun je veel efficiënter werken. Dit levert enorm veel tijd en dus geld op voor de onderneming.

Verwachtingen Maatwerk Software

We gaan in dit blog de risico’s kort behandelen. We beginnen met de eerste vraag ‘Hoe weet ik dat er wordt voldaan aan mijn verwachtingen?’. Nou dit werkt eigenlijk heel simpel. Je maakt een afspraak en een (of meerdere) van onze specialisten komt bij u langs. Samen wordt er onderzocht waar de maatwerk software kan worden ingezet zodat het proces efficiënter wordt. Of zodat de communicatie gemakkelijk verloopt (zeer relevant voor Zorg Software), een planning kan worden gemaakt (zeer relevant voor Transport Software), automatische koppelingen met andere softwaresystemen kan worden gemaakt en ga zo maar door. De mogelijkheden voor maatwerk software zijn eindeloos en hier kun je met je organisatie enorm van profiteren.

Oplevertermijn

Het tweede risico waar organisaties mee kampen: ‘Binnen welke termijn kan de software worden verwacht?’. Nou goede vraag, niet onbelangrijk. Dat is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de software. Vooraf wordt er een goede inschatting gemaakt van de looptijd van het project. Tussendoor wordt de status besproken en de deadlines gelden uiteraard als uitgangspunt.
Dan zijn we aangekomen bij het derde risico: ‘Wat als er een fout in het systeem zit?’. Dit is uiteraard mogelijk. Omdat de software op maat wordt gemaakt, en het mensenwerk is, is er een kans dat er bugs in de software zitten. Voor dat de software wordt opgeleverd is er een uitgebreide test periode aan vooraf gegaan. Alle processen worden in verschillende situaties getest. Mocht er na oplevering nog een bug optreden is er een support desk waar je eigen, vertrouwde developer zit om het probleem direct op te lossen.

Status proces

Het laatste risico wat we behandelen is: ‘Hoe kan ik de status van het proces volgen?’. Met de investering in maatwerk software begrijpen we heel goed dat je het proces wilt volgen. Dit is ook mogelijk. Door een eigen inlog in het managementsysteem blijf je op de hoogte van de deadlines en de vorderingen. Er wordt regelmatig een afspraak gepland om de status te bespreken. We doen het samen en zorgen er voor dat je volledig betrokken bent bij het proces! U kunt met een gerust hart software laten ontwikkelen.

Wilt u ook aanzienlijk meer omzet & winst? Maak nu een afspraak en profiteer van de exclusieve mogelijkheden.

Related Post

Leave a Comment