Het werd al enige tijd aangekondigd, de verandering van de privacywet. Wat dit nu precies betekent voor je webshop gaan we in dit artikel bespreken. Als webwinkel kun je er niet omheen, het verzamelen van persoonsgegevens van je klanten. Enkele voorbeelden van persoonsgegevens: naam, adres, e-mail, telefoonnummer en bestelgegevens. Deze gegevens worden veelal bewaard in een klantenbestand. Er zijn nieuwe, strengere eisen gekomen m.b.t. de privacy van persoonsgegevens. Wanneer hier niet aan wordt voldaan kunnen er hoge boetes worden opgelegd door autoriteiten.  

Privacy- en cookieverklaring 

Als webwinkel ben je verplicht om klanten en bezoekers te informeren met welk doel en welke exacte privacygevoelige informatie de webwinkel verzamelt. Mocht je als webshop een profiel opbouwen om interesses en gedrag te achterhalen dan moet ook hierover duidelijk worden gecommuniceerd. Via een privacyverklaring kan de consument worden geïnformeerd. Deze verklaring moet duidelijk en gemakkelijk vindbaar e leesbaar zijn op de website.  

Verwerkingsovereenkomst 

Een verwerkingsovereenkomst is een bevestiging tussen een twee partijen die beide toegang hebben tot de persoonsgegevens. In de overeenkomst worden o.a. gesproken over het doel van de verwerking, de beveiligingsmaatregelen etc.  

Nieuwsbrieven 

Ook het versturen van een simpele nieuwsbrief met aanbieding is veranderd. Er zijn verschillende eisen verbonden aan het versturen van nieuwsbrieven. Er moet bijvoorbeeld vooraf toestemming worden gevraagd aan de klanten. 

SSL-certificaat 

Het wordt al een hele tijd aangeraden, het laten installeren van een SSL-certificaat. Dit zorgt voor een beveiligde verbinding van de persoonsgegevens. Je krijgt hiervoor een slotje voor de domeinnaam en http’s’ i.p.v. http. Daarnaast geeft Google voorrang aan webshops die een SSL-certificaat hebben geïnstalleerd en heeft het dus ook een positief effect op de ranking. 

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de veranderingen die er gaan plaatsvinden. Heeft u hulp nodig met uw Magento webshop? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Related Post

Leave a Comment