Dat het platform Magento door veel van ons als hét webshop systeem wordt gezien is waarschijnlijk geen verrassing. Het aantal gebruikers van Magento groeit gestaag en snel. Wereldwijd werd er 101 miljard doller verhandeld door webshops met een Magento systeem. Het jaar is alweer even aan de gang en de ontwikkeling en verandering in trends gaat maar door. De belangrijkste speerpunten op een rij: B2B, mobile en internationale uitbreiding.

Magento groeit

Magento blijft maar groeien, een goed teken. De gebruikerskring is enorm uitgebreid en daarom hebben ze het onderzoeksbureau IDC ingeschakeld om de economische invloed van het platform in kaart te brengen. Uit de peilingen die gedaan zijn bij partners, klanten en bedrijven. Het onderzoek heeft aangetoond dat webwinkels die gebruik maken van Magento het afgelopen jaar 101 miljard dollar aan online-omzet hebben gedraaid. De komende jaren zal het naar verwachting stijgen naar minstens 224 miljard dollar in 2020.

Wat wil dit nou zeggen:

De webshops die gebruik maken van Magento gaan sneller groeien dan de volledige internationale eCommerce-industrie. Het aantal klanten die gebruik maakt van Magento is op dit moment ongeveer 51 miljoen en is naar verwachting over drie jaar opgelopen tot 98 miljoen.

Magento is dus een steeds belangrijker onderdeel geworden van de webshopwereld. Naast dat het al enorm populair was heeft Magento sinds enkele maanden de release gehad van Magento 2. Een enorme verandering van Magento 1 naar 2 maar de voordelen mogen er zeker wezen. Tegenover zijn voorganger zijn dit de meest opvallende verbeteringen: op het gebied va techniek, performance en gebruiksvriendelijkheid is er veel verbeterd. Het zorgt voor een schone broncode, een snelle laadtijd en is SEO proof, dat vindt Google dan weer leuk! Dit zijn maar enkele voordelen die Magento 2 te bieden heeft. Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op onze pagina over de Magento Webshop.

Naast dat de meeste denken dan B2B in omvang blijft groeien is ook de bereikbaarheid op mobiele apparaten een belangrijk aspect. Er zijn veel verschillende formaten en besturingssystemen, het moet allemaal perfect en snel werken. Het gebruiksgemak moet voor de consument optimaal zijn.

Ik denkt dat het duidelijk is geworden waarom zoveel bedrijven kiezen voor Magento. Het is niet voor niets zo populair! Wij adviseren onze klanten die een webshop willen laten bouwen dan ook direct gebruik te maken van Magento 2. Dus wil jij een webshop beginnen, uitbreiden of verbeteren? Denk dan eens aan Magento!

Bent u al overtuigd? Vraag hier dan direct uw Magento Offerte aan.

Related Post

Leave a Comment