Dient de website van jouw bedrijf ook responsive te zijn? Een terechte vraag die u zichzelf stelt. Ongeveer 25% van alle websites wordt bekeken op een mobiel apparaat. Uiteraard is het dus belangrijk dat uw bedrijf op mobiele apparaten goed wordt weergegeven. Responsive design is hiervoor één van de mogelijkheden, maar wat is het nu daadwerkelijk?

 

Wat is het?

Responsive design is heel eenvoudig te vertalen naar een website die volledig schaalbaar is. Websites worden jarenlang al volgens een vastgestelde breedte ontwikkeld, echter met de komst van de tablets en smartphones worden websites ook op kleinere beeldschermen weergegeven. Hiermee wordt de website van uw bedrijf niet altijd correct weergegeven, en wordt je doelgroep gedwongen om te gaan scrollen en zoomen op de website. Dit komt niet ten goede aan de gebruikerservaring en door het ontbreken van de gebruiksvriendelijkheid, kan je fluiten naar je conversie!

Het responsive design zorgt ervoor dat de aanwezige content netjes onder elkaar wordt weergegeven, zodat de bezoeker niet hoeft in te zoomen, en slechts een neerwaartse scroll heeft. Tevens wordt de menu-structuur in een touchscreen vriendelijke jasje gegoten. Het is dus gedaan met de ergernissen voor de websitebezoeker!

 

Voor- en nadelen van responsive design

Naast het verbeterde gebruikersgemak voor je klant, en de optimale weergave op mobiele apparaten, zijn er nog een groot aantal voordelen te benoemen voor een responsive design;

– De URL structuur van de website blijft ongewijzigd

– Alle weergegeven content op de website wordt op één plaats beheerd. Je hoeft dus geen dubbele wijzigingen in je CMS door te gaan voeren.

– Dat alle content op slechts één plaats staat heeft ook een SEO voordeel. Er is maar één website en je biedt geen duplicate content aan. Iets wat Google belangrijk vindt bij de indexering van je website.

– Je gebruikt dezelfde Analytics code. Zo kun je vanuit één plaats al je analyses maken, en heb je een beter overzicht van de online prestaties van je bedrijf.

 

Het grootste nadeel van een responsive design is dat je niet de mogelijkheid hebt om mobiele gebruikers specifieke mobiele content te tonen. Afhankelijk van je branche en doelstellingen kan dit interessant zijn. Mocht je specifieke content voor de mobiele gebruiker wensen in te richten dan kan je altijd nog kiezen voor een aparte mobiele website of een App.

 

Responsive voor u?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een responsive design voor uw website. Bent u nieuwsgierig geworden in de mogelijkheden die het voor u mee kan brengen? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten en laat u bijpraten.

 

Related Post