Tegenwoordig is het helemaal zo gek nog niet om thuis aan het werk te gaan en hierbij eens languit op de bank te liggen met een laptop op schoot. Veel mensen denken dat dit ten koste kan gaan van de productiviteit, maar met een goede discipline komt u al heel ver. Maar wat zijn nou eigenlijk de grootste voordelen van het mateloos populaire flexwerken?

Geen tijdverlies

Het grootste knelpunt van een vaste werkplek is misschien nog wel het reizen van en naar kantoor. Iedere ochtend in de file op de knelpunten van de A4 of de altijd zo drukke route richting het centrum; mensen verliezen enorm veel tijd door dit soort bijkomstigheden. Deze tijd kan natuurlijk beter gestopt worden in het doen van werkzaamheden. Efficiënt omgaan met uw beschikbare tijd is tegenwoordig erg belangrijk voor veel bedrijven.

Sociaal contact

Wanneer u ervoor kiest om op een flexplek te gaan werken, bijvoorbeeld op één van de vele flexwerkplekken in Amsterdam, zult u merken dat er veel sociaal contact is. Dit kan natuurlijk op zakelijk gebied zijn, maar ook even een kort praatje bij de koffieautomaat zal geregeld gebeuren. U kunt ideeën uitwisselen of sparren over bepaalde onderwerpen.

Hoogte van stressniveau

Kunt u zelf bepalen waar en wanneer u gaat werken? Dan zal het stressniveau bepaald worden aan de hand van uw eigen keuzes. Indien u graag een middag even vrijaf wilt kan dit natuurlijk worden geregeld. Begin de rest van de week even een uurtje eerder of eindig wat later. Zo kunt u ook een geschikte en voor u een optimaal werkende balans vinden in werken en leven.

Wanneer u als werkgever flexwerkers in dienst zou hebben is dat op het gebied van geluk en vrijheid ook een positief punt. De medewerkers kunnen namelijk gewoon even de kinderen naar school brengen, de kinderen weer ophalen of even naar de sportschool.

Related Post

Leave a Comment