Binnen de zakelijke dienstverlening is de eerste indruk erg belangrijk. Het is daarom verstandig om te zorgen voor een goede voorbereiding. Dit kun je doen door je inhoudelijk goed voor te bereiden op het gesprek, maar ook een verzorgde uitstraling is erg belangrijk. Wij informeren je graag over waarom de eerste indruk binnen de zakelijke dienstverlening essentieel is.

Waarom aandacht voor de eerste indruk?
Als we kennis maken met een persoon, dan vorm je vrijwel altijd al onbewust een eerste indruk. De eerste indruk is relevant omdat dit ook grote invloed heeft op hoe het gesprek verder verloopt. Door professioneel en verzorgd over te komen, zorg je ervoor dat je gesprekspartner met een positief gevoel het gesprek met je aangaat. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat het gesprek soepeler verloopt. Zie je er slordig uit en heb jij je op geen enkele manier voorbereidt, dan zal je gesprekspartner dit al gauw doorhebben en het gesprek met een ander gevoel instappen.

Een verzorgde look is onmisbaar
Als je een goede eerste indruk wilt maken binnen de zakelijke dienstverlening, is een professionele en verzorgde look onmisbaar. Professionele kleding hoeft niet duur te zijn, sla je slag tijdens de Profuomo overhemden sale en haal een prachtige outfit in huis die je kunt dragen tijdens de eerste kennismaking. Daarnaast is het ook relevant om van te voren te douchen en aandacht te geven aan je haar, nagels en baard/make-up. Doordat je er goed uitziet, zal dit je ook meer zelfvertrouwen geven gedurende het gesprek.

Aan de hand van deze tips is het ook voor jou goed mogelijk om een goede eerste indruk te maken binnen de zakelijke dienstverlening. Zorg voor een goede voorbereiding zodat je zelfvertrouwen uitstraalt gedurende de eerste kennismaking. Je gesprekspartner zal aanvoelen dat jij je goed voelt gedurende het gesprek en ook een positieve instelling krijgen.

Related Post

Leave a Comment