Website voor slechtzienden

Het bieden van een optimale user experience staat tegenwoordig bovenaan het prioriteitenlijstje van iedere organisatie, de huidige technieken ondersteunen hier natuurlijk perfect bij. Opvallend genoeg is het bieden van een optimale user experience voor mensen met een visuele beperking is dit minder van zelf sprekend. Uit de praktijk blijkt dat zij nauwelijks gebruik kunnen maken van de online dienstverlening van organisaties. Dit terwijl van eenieder verwacht wordt dat je veel zelfstandig kan doen. Wanneer uw organisatie ook aandacht besteedt aan het bieden van een optimale user experience aan mensen met een visuele beperking, stelt uw organisatie ook hen in staat om zelfstandig van uw online dienstverlening gebruik te kunnen maken.

Shadow Internet Solutions benut haar expertise graag om websites gebruiksvriendelijk in te richten maken voor mensen met een visuele beperking. We kunnen zowel in het design, als in de website techniek verschillende oplossingen bieden om uw website geschikt te maken voor mensen met deze beperking.

Enkele veel voorkomende oplossingen:

  • Het toevoegen van een duidelijk zichtbare en herkenbare button om de teksten te vergroten.
    De lettertypes op websites zijn vaak erg klein, zeker wanneer je een verminderd zicht hebt. Natuurlijk kunnen websites handmatig vergroot worden door in te zoomen, maar erg gebruiksvriendelijk is dat niet. Voor mensen met een visuele beperking moet het zo makkelijk mogelijk gemaakt worden om de teksten aan te passen naar een voor hun prettige situatie. Doordat we een duidelijk icoon hebben ontwikkeld, is deze schakelmodule altijd direct zichtbaar voor de bezoeker.
  • Het toevoegen van een duidelijk zichtbare en herkenbare button waarmee men de inhoud automatisch voor kan laten lezen.
    Op websites worden vaak grote stukken tekst weergeven. Voor mensen met een visuele beperking is het sowieso al moeilijk om te lezen, ongeacht de grootte van het lettertype. Daarom is het toevoegen van een voorleesfunctie een gebruiksvriendelijke oplossing.
    Ook hiervoor hebben we een herkenbaar icoon ontwikkeld, die we op een duidelijk zichtbare button beschikbaar stellen voor de bezoeker.

Om optimaal gebruik te maken van de voorleessoftware is het belangrijk dat er een aantal dingen worden aangepast vanuit de standaard website. Het is belangrijk dat de inhoud van de website in een logische volgorde staat. De website moet ook overzichtelijk zijn, er mogen geen overbodige optie in beeld staan etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *