Ergonomisch werken is de trend van dit moment! Door ergonomisch te werken voorkom je vervelende lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan rug- en nekklachten die het gevolg zijn van een verkeerde werkhouding. Om ergonomisch te kunnen werken is het belangrijk om je werkplek ergonomisch in te richten. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen, waarover we je in dit artikel graag meer vertellen. Bovenal begint ergonomisch werken met het aannemen van de juiste werkhouding. Werk jij altijd in de juiste houding tijdens je werkdagen?

De juiste werkhouding achter het bureau

Wanneer je achter een bureau werkt zijn er verschillende punten om op te letten. Zo is het onder meer belangrijk dat je knieën in een hoek van negentig graden staan. Op deze manier voorkom je pijntjes aan je gewrichten. Mocht je knieën in een andere hoek staan, dan dien je de bureaustoel op een andere hoogte in te stellen. Ook is het belangrijk om je onderrug tegen de rugleuning van je bureaustoel aan te drukken, zodat je met een rechte rug achter je bureau zit. Het kan een slimme oefening zijn om een weekje op een kruk te werken. Doordat je bij een kruk geen rugleuning hebt kun je niet onderuitgezakt werken.

Handige hulpmiddelen voor ergonomisch werken

Nekklachten voorkom je door niet te lang naar beneden te kijken. Tegenwoordig werken veel bedrijven met flexplekken, waardoor werknemers niet langer een vaste plek hebben en dus genoodzaakt zijn om op hun laptop te werken. Om klachten te voorkomen is het belangrijk om zo goed mogelijk naar voren te kijken. Zet je scherm zodoende op ooghoogte! Dit kan onder meer door gebruik te maken van een laptopstandaard.

Ook een ergonomische muis kan raadzaam zijn! Zo voorkom je verkrampte handen tijdens je werkdagen. Daarbij werken deze muizen van bijvoorbeeld Bakkerelkhuizen.nl een stuk fijner dan de muis van je laptop.

 

Related Post

Leave a Comment